Yaşayan Değerler
Farkında olsak da olmasak da tüm eylemlerimizin, davranışlarımızın ve düşüncelerimizin arkasında değerlerimiz vardır. Değerler, insanın, kendini, yaşamı, içinde bulunduğu toplumu ve dünyayı tanıması için önemli veriler içerir.
İrade – Kudretli Gücün Yeniden Keşfi
İrade kavramı hem gündelik yaşamımızda hem de bilimsel literatürde önemli bir yere sahiptir. Felsefe, hukuk ve din gibi alanlardaki “özgür irade” tartışmalarının ve nörobilimde son yüzyılda gözlenen gelişmelerin ışığında “irade eğitimi”nin önemi her geçen gün artmaktadır.
Eril ve Dişil Yönlerimiz
ERİL ve DİŞİL yönlerimizin ÖZGÜNLÜĞÜ ve BÜTÜNLÜĞÜ DÜNYA ve İNSANOĞLU İnsanın kendini anlama ve keşfetme yolculuğunda, belki de en zorlayıcı [...]
Bilincin Geleceği, Geleceğin Bilinci Bağlantısal Bütünsellik
Yaşam algımız hikâyelere dayanıyor. Bize anlatılan, inandığımız, içselleştirdiğimiz ve zamanla bizim de anlattığımız hikâyelere. Aslına bakarsak, insanoğlunun uzun zamandır kendinden kendine anlattığı tek bir hikâyeye.
Kişilerarası Bağlantısallık
Dünya ve insanlık olağanüstü bir dönüşüme hazırlanıyor. Asırlardır egemen olan inanış ve düşünüş tarzlarının, zihniyetin, anlayışın dönüşümü. Yeni bir düşünceye, yepyeni bir zihniyete doğru bir yöneliş bu.
Gelecek Bilinci ve Geleceği Yaratmak
Hayatı art arda meydana gelen olaylar şeklinde algılayan ve doğrusal düşünmeye eğilimli insan zihni için geçmiş, bugün ve gelecek birbirinden bağımsız gibi görünür. Zaman, hem bilimsel hem de felsefi olarak derinlemesine irdelenmeye müsait bir kavram.
Bilinç Nedir ?
Bilinç, açıklanması ve mutabık kalınması zor bir kavram. Belki de bu nedenle, çok çeşitli açıklamalar, tanımlamalar yapılmış bilinç ile ilgili. Üstelik her bir açıklama ayrı bir makale konusu olabilecek derecede derin. Her bir tanımın, bütünün farklı fasetlerini yansıttığı düşüncesi ve..